StitchPointWie en wat

 | HOME |     | CONTACT | WIE & WAT |
stitchpoint

 Alphabet ABCMY Cyan Magenta Yellow
 There is no such thing as a failed experiment.
 Always look on the Bright Side of Life
 Alphabet Blues
 Never loose your sense of wonder.
 Go girl go - girlpower
 My Aunties Garden
 Size matters for stitchers
 All you need is love. And a little chocolate.
 Vogeleieren - Bird Eggs
 I have never done it before so i think i will manage
 The Crownless again shall be King
 Carpe Diem
 Life is too short for cheap wine
 History has its eyes on you
 Happiness
 Cherish those who love you with an affection that is as light to carry as it is strong to feel.
 Holland in Cross Stitch
 Though she be but little she is fierce - William Shakespeare Cross Stitch
 Happy to Love You
 Live the full life of the mind - Ernest Hemingway Cross Stitch
 Because of You
Tulipa - bulbs tulips
Madame Primula
Apple Square
Rosi Rosa
Saintpaulia Blues
Booming Blooming
Little Fellows

Lapjes en draadjes
Als kind was ik er al uren zoet mee. Ik breide kleine lapjes met ribbelruiten of een rij poppetjes, en mijn teddyberen kregen alle drie hetzelfde blauwgeblokte truitje. En enkele jaren later borduurde ik natúúrlijk bloemen op mijn spijkerbroek!

Jarenlang brei-ontwerpen
Tijdens mijn opleiding industriële vormgeving raakte ik gefascineerd door machinaal breien. Toch lag daar niet mijn toekomst, want een fabrikant van handbreigarens vroeg me nieuwe modellen te ontwerpen en ik voelde me direct weer thuis. Van het een kwam het ander en zo maakte ik jarenlang brei-ontwerpen voor Nederlandse tijdschriften. Honderden truien heb ik getekend en eindeloos veel garens, steken en motieven uitgeprobeerd. Die kist met proeflappen zal me altijd dierbaar blijven.

Van breien naar borduren
Later verschoof het werk geleidelijk van breien naar borduren. Ik maakte telpatronen en lijnmotieven voor merklappen, tafelkleden, schilderijtjes, kussens en gordijnen, plaids, opbergzakken en alles wat je maar kunt bedenken. Regelmatig verdiepte ik me in een 'andere' techniek, zoals quilten, tye-dye, cuna, richelieu of smocken. Uiteindelijk heb ik me helemaal toegelegd op kruissteekontwerpen. Daarin ging ik steeds vaker letters gebruiken, en zo kwam de Cross Stitch Writer tot stand die dagelijks door honderden borduursters wordt gebruikt.
Wees welkom en kijk rond!


Professioneel én met veel liefde ontwikkelt, produceert en verkoopt StitchPoint borduurpakketten. Deze website is het enige verkooppunt! De Nederlandse ontwerpster Grea van Vlerken begon dit bedrijf in 2005 en inmiddels zijn er meerdere mensen om haar heen die meewerken om StitchPoint tot een succes te maken.

De collectie
We laten je eerder gepubliceerd werk zien én nieuwe ontwerpen. Reken maar dat de collectie gestaag zal groeien, er liggen een mooie schetsen te wachten om verder uitgewerkt te worden! Kom dus regelmatige even kijken.

De pakketten
Je zult zien dat onze pakketten met veel zorg zijn samengesteld. Met aandacht voor het ontwerp: alle modellen zijn speciaal voor telwerk ontworpen, altijd met oog voor borduurplezier. Direct na het borduren van een proefmodel zijn de ontwerpen zonodig bijgesteld.
In elk pakket vind je duidelijke instructies en prachtige telpatronen. Die patronen zijn in kleur en op handzaam A4-formaat gedrukt, met een ruime en duidelijk aangegeven overlap tussen de patroondelen. Uiteraard krijg je ook een goed overzicht van het totale patroon.
We gebruiken materialen van vooraanstaande merken: stramien van Zweigart, Bielefelder linnen van Weddigen en garens van Anchor.
De tapisseriepakketten zijn zo gemaakt, dat je ze in basketweave kunt borduren. Hiervoor bevatten ze voldoende Anchor tapisseriewol. Basketweave verbruikt immers meer garen dan bijvoorbeeld halve kruissteek of tentstitch.

De handigheidjes
Makkelijker je borduurwerk voorbereiden? Daarvoor hebben we allerlei interactieve hulpjes gemaakt. Zo vind je hier verschillende calculators, kun je ruitjespapier downloaden of je kunt eigen tekst als telpatroon printen. Laat je inspireren door de 'Proeflappen Parade', een uniek overzicht van stof en garens, één telpatroon is uitgevoerd in uiteenlopende materialen en technieken.

Taal op de website
Op deze Nederlandse versie van deze site kom je Engelse woorden tegen. Ook hebben de pakketten steeds een Engelse titel. Maar je zult zien dat we ons best hebben gedaan om de bestaande internationale begrippen te verhelderen!
Waar het gaat over maten en gewichten, lees je soms óók de eenheden volgens het Engelse maatsysteem. Zo kun je makkelijker vergelijken met informatie op Engelstalige websites.