fils:  Laine à tapisserie Anchor.animation broder basketweave sur canevas penelope
trame + densité:  canevas pénélope 40/10cm.
technique:   Basketweave.
aiguille:   18 aguille tapisserie.
grandeur du point:   4,0 pt/cm.
De basketweave-steek geeft kleine diagonale steekjes aan de voorzijde en op de achterzijde ontstaat een vlechtpatroon van lange horizontale en verticale steken. De steek geeft een stevig vormvast resultaat en verbruikt relatief veel garen. Het vraagt enige oefening om de basketweave-methode goed in de vingers te krijgen. Je begint in de rechterbovenhoek te borduren en maakt diagonale rijen – daarom lees je het telpatroon ook anders en dat is even wennen.

Let op! canevas penelope met 40 mz/10cm (10 hpi) wordt veel gebruikt met tapisseriewol van b.v. Anchor. Dat is een prima combinatie als het gaas bedrukt of beschilderd is. Bij blanco stramien zal bijna iedere borduurster de (witte) ondergrond als een soort 'roos' tussen de steken gaan zien. Het valt nog niet erg op bij een klein proefje maar bij een groter werk kan het zeker teleurstellend zijn. Kies liever een iets fijner stramien, b.v. monostramien met 48 mz/10cm (12 hpi).

 
broder basketweave sur canevas penelope
12.5cm 7.5cm 2.5cm № 2
Voici à www.stitchpoint.com un aperçu de nombreux échantillons réalisés à l'aide d'un grille. Il existe une grande variété de fils et de trames, de points et de techniques différents pour exécuter un patron. De quoi puiser quelques idées pour un prochain ouvrage de broderie ou tapisserie. Très bien ensemble avec des lettres et des points en broderie.