garen:  Anchor Tapisseriewol.
stof + telmaat :   Penelopegaas 40 mz/10cm.
techniek :   Basketweave over 1 maas.
naald :   18 tapisserienaald.
steekgrootte :   4,0 st/cm.
De basketweave-steek geeft kleine diagonale steekjes aan de voorzijde en op de achterzijde ontstaat een vlechtpatroon van lange horizontale en verticale steken. De steek geeft een stevig vormvast resultaat en verbruikt relatief veel garen. Het vraagt enige oefening om de basketweave-methode goed in de vingers te krijgen. Je begint in de rechterbovenhoek te borduren en maakt diagonale rijen – daarom lees je het telpatroon ook anders en dat is even wennen.

Let op! Penelopegaas met 40 mz/10cm (10 hpi) wordt veel gebruikt met tapisseriewol van b.v. Anchor. Dat is een prima combinatie als het gaas bedrukt of beschilderd is. Bij blanco stramien zal bijna iedere borduurster de (witte) ondergrond als een soort 'roos' tussen de steken gaan zien. Het valt nog niet erg op bij een klein proefje maar bij een groter werk kan het zeker teleurstellend zijn. Kies liever een iets fijner stramien, b.v. monostramien met 48 mz/10cm (12 hpi).

 
basketweave borduren op mono-stramien
12.5cm 7.5cm 2.5cm 2
Sie sehen jetzt nur ein Teil der Seite Muster Parade, und der ist Unterteil der Seite www.stitchpoint.com. Hier gibt es Ideen für Ihre nächste Stickerei. Berechnen Sie die Maße Ihrer Stickerei und des benötigten Stoffs. Sticken Sie ihre eigenen Wörter in Kreuzstich oder Steppstich.